Korv är för mig en liten favorit. Jag har upptäckt att nötchorizo är väldigt, väldigt gott. Min charkbutik har det alltid och det är inte speciellt dyrt heller. Tvärtom, mycket korv för pengarna jämfört med många andra korvar på marknaden. Leta efter nötchorizo! "Den som söker den finner".

Nötchorizo med en bönsallad är inte att förakta. Gott med en bönsallad till en riktig god nötchorizo!

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Snitta korven med en kniv
  • Tillaga i ugnen tills korven är genomvarm
Bönsallad

  • En bönsallad kan du förbereda långt innan korven ska tillagas. Gör den några timmar i förväg. Låt salladen stå i kylen och gotta till sig. Du kan till och med göra den dagen innan din chorizomiddag
  • Till en bönsallad kan du använda kokta kidneybönor, bondbönor och sockerärtor
  • Skölj färdigkokta kidneybönor och låt dem rinna av i en sil eller i ett durkslag
  • Låt frusna bondbönor och sockerärtor sjuda någon minut i vatten med salt. Häll av vattnet och låt dem svalna
  • Blanda ihop kidneybönor, bondbönor och sockerärtor
Dressingen till salladen
  • Blanda olivolja med sherryvinäger, allt efter smak och hur mycket sallad du har
  • Någon matsked dijonsenap
  • Hacka kapris och blanda ner
  • Smaka av med svartpeppar och grovt havssalt
Det här är gott! Min fråga är: Hur svårt kan det vara?