Nu finns det gott om blodapelsiner i fruktdiskarna. Goda att äta som dom är. Men varför inte prova på att göra en marmelad? Mycket gott.

Blodapelsinmarmelad

  • 1kg blodapelsiner
  • 500 g syltsocker, variera sockermängden efter hur söt marmelad du vill ha
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk nystött kardemumma
  • 1 kanelstång
  • Skala och klyfta apelsinerna, kärna  ur
  • Kör klyftorna i en matberedare
  • Lägg apelsinmoset i en gryta, tillsätt alla övriga ingredienser
  • Värm upp och rör under tiden tills sockret smält
  • Koka utan lock i ca 15 minuter
  • När det är färdigkokt, skumma av marmeladen
  • Häll upp i burkar
Så här bör du hantera burkarna innan marmeladen tar plats:

Gott med marmeladen på rostat bröd och kex eller som en syrlig fyllning i en rulltårta.