Om jag får välja själv när det gäller oxkött då väljer jag utan att blinka en riktigt ordentlig ryggbiff som tillagas till en biffstek med lök. Som nummer två en väldigt fin entrecote, då menar jag en entrecote med enbart snål marmorering. Inga fettbitar! Vill ha den med en sås, helst café de Paris. Det låter märkvärdigt, men det är det inte, enkelt recept här: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Entrecote-med-Cafe-de-Paris-sas/

Idag rekommenderar jag Biffstek med lök. Gott och enkelt!

Du kan göra en fantastisk måltid så här:

 Potatis: Skiva potatis i tunna bitar. Blanda med olja och salt i en ugnssäker form. Kör i ugnen, 225 grader, tills du känner att de är mjuka och lite lätt knapriga i kanterna.

Ryggbiffen: Salta och peppra biffen. Lägg ner i en varm stekpanna där smöret slutat ge ljud ifrån sig. Om du som jag vill ha biffen medium är 65 graders innertemp ett bra riktmärke. Låt vila i folie innan servering.

Löken: Skiva lök, bryn i stekpanna med olja och smör. Kör på med full värme 2-3 minuter, sänk värmen låt löken puttra i fettet på lägsta värmen. När du börjar bryna löken strö över brunt farinsocker.

Sås: Späd stekskyn med lite vispgrädde.

Grönsaker: Välj det du tycker om.