Vi säger nog mest att vi ska äta Biffstek med lök och inte att vi ska äta Ångbåtsbiff. En klassisk Ångbåtsbiff lagas eller lagades på skärgårdsbåtarnas heta ångpanna. Biffstek eller Ångbåtsbiff är för mig samma sak. Ingen skillnad på det fantastiska köttet. Egentligen är det bara värmekällorna som avviker.

Biffstek med lök

  • Skurna ryggbiffar, gärna med kappan på för att ge extra smak vid stekning. Bara att skära bort kappan då biffen serveras
  • Rumsvarm ryggbiff som bankas ut en aning och kryddas med salt och svartpeppar
  • Stek biffen i stekpanna, ett par minuter på varje sida, med mycket smör och lite olja
Lök
  • Skala och skiva gul lök. Stek gyllenbrun i smör och olja. Tillsätt gärna lite brun farin
Sky
  • Vispa ur stekpannan med lite vatten och Kikkomansoya. Skeda skyn på tallrikarna eller servera i en såskopp eller liknande
Potatis till biffen - några förslag
  • Pressad potatis (det blev min frus önskan som fick avgöra)
  • Råstekt tärnad potatis
  • Skivad ugnsstekt potatis
  • Rostade potatisklyftor
  • Kokt potatis
Saltgurka och pressgurka är goda tillbehör till en biffstek.

Biffstek med lök är fantastiskt gott. "Grosshandlarmat" sägs det!