Korv i ugn. Låter det bekant? Säkert för den som följer min blogg och tidigare läst om denna fantastiska maträtt. Tror jag har lagat rätten minst hundra gånger och ätit den tusen gånger i min barndom. Lika gott varje gång. Korv i ugn är en enkel maträtt där potatis och falukorv är huvudingredienserna:

Skiva potatis och förkok den, helst ska det vara en fast potatissort.

En falukorv av bästa sort är nästa sak du behöver. Skiva korven i normaltjocka skivor.

Smörj en ugnssäker form, bottna med ett lager skivad förkokt potatis, sedan fortsätter du med ett lager korvskivor sedan potatis, därefter korv och så fortsätter du så tills du är klar med den mängd av rätten som passar ditt hushåll. Det går också bra att bottna hela formen med potatis och sedan lägga korvskivorna ovanpå.

Nu till det som gör rätten riktigt smaskig. Vispa ihop, chilisås eller ketchup tillsammans med gräddmjölk. Gräddmjölken i det här fallet tycker jag är bäst om den består av 2/3 grädde och 1/3 mjölk. Det ska vara rejält med chilisås, snåla inte. Smaksätt med lite svartpeppar. Anpassa blandningen efter hur mycket potatis och korv du har i formen. Häll såsen över korv och potatis.

Ugnen gör resten av jobbet. In i ugnen på 200 grader tills du tycker det känns klart.

Enkelt - snabbt - billigt - vågar jag påstår!