Om du inte provat att baka matiga muffins tycker jag du ska pröva. Det är gott, matigt och enkelt att baka själv. Passar dessutom perfekt att frysa.

Jag har tidigare bara bakat ostmuffins. Den här gången går jag ett steg längre och bakar med både bacon och ost. Torkade örter i smeten ger lite extra smak.

På det här recept får du minst 10 muffins.

Baconmuffins

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt mjöl, exempelvis grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 msk torkade örter
  • 75 g smält smör
  • 3 dl filmjölk
  • 3 ägg
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Stek bacon ett par minuter (låt det rinna av på hushållspapper)
I skål nummer 1
  • Mjöl
  • Bakpulver
  • Salt
  • Örter
I skål nummer 2
  • Vispa ihop ägg
  • Smält smör (svalt)
  • Filmjölk
1 + 1 = 1
  • Vänd ner innehållet i skål nummer 2 i skål nummer 1
  • Blanda ner bacon och parmesanost
  • Klicka ut smeten i muffinsformar
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter
Prova dig gärna fram med andra muffinsfyllningar!