Den här middagen kan du variera med fläsk, bacon, stekt falukorv, isterband, vitkål eller spetskål och med eller utan potatis.

Jag väljer:

  • Späd vitkål, som fortfarande finns att hitta i butikerna
  • Bacon istället för fläsk, gjort några klipp på baconpaket. 1 pkt använder jag (140 g)
  • Potatis är gott och det väljer jag också. Inte så många potatisar. Stuvad vitkål mättar bra
  • Bacon väljer jag att tillaga i ugnen på 200 grader. Bara att fördela baconskivor på en bakplåt försedd med bakplåtspapper. Inte så svårt att avgöra när baconskivorna kan anses vara klara
  • Strimla ungefär 250 g vitkål. Koka i vatten med en grönsaksbuljongtärning några minuter
  • Nu är det vitkålen som ska stuvas!
  • Smält 25 g smör i en kastrull
  • Vispa ner vetemjöl så att du får en slät smet
  • Rör ihop 1 dl grädde och 1,5 dl mjölk
  • Blanda ner i kastrullen och rör runt
  • Dags för vitkålen. Bara att blanda ner den och koka upp
  • Låt sjuda på svag värme några minuter
  • Smaka av med salt och svartpeppar. 
  • Vill du ha lite mer sting på vitkålsstuvningen kan du krydda på med färsk chili när den väl ligger på tallriken
  • Kokt potatis är väl inte mycket att orda om?!
  • Min utgångspunkt är att detta gott och väl ska räka till två portioner
En enkel middag med några få ingredienser som inte kräver så mycket jobb. Rätt kombinerad slinker den ner hos de flesta. Prova dig fram och servera med fläsk, bacon, falukorv, isterband eller något annat du tycker passar.