I Sverige äts det ofta lax på julbordet. Vilken lax gravar du eller köper färdig? Jag vågar påstå att minst 99% kommer från de norska odlingarna. Jag har vid flera andra tillfällen påtalat att vi bör avstå den norskodlade laxen: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Norskodlad-lax---IGEN/ 

Bilden ovan visar hur illa det är med just norsk odlad lax. Laxen på bilden har legat ett antal dagar på en rävåtel tillsammans med kött. Inget djur har ens rört fisken, inte ens fåglarna. Inte ens djuren äter fisken som exporteras till bl.a vårt land och här säljs den i parti och minut och serveras på julborden och de vanliga middagsborden. Trots att inte ens djur vill ha den!

I min närhet i både sydlig och ostlig riktning finns det rökerier som säljer lax i olika former, varmrökt, kallrökt, inlagd och gravad. Men jag har förstått att laxen är odlad norsk lax. Lax som inte ens fåglarna bryr sig om. Ändå saluförs den som en delikatess till julbordet.

Jag tycker att det är skrämmande! Hoppas inte Greta Thunberg äter det här. Jag är tveksam. Är i alla fall stolt över att min syster slutat handla norskodlad lax. Jag lyfter på hatten, syster!

Hoppa den norskodlade laxen julen 2020. 

Nu har jag kanske stuckit ut hakan. Jag står för det till 100%!