Bra knivar i köket är ett måste. Det var flera år sedan jag köpte en kniv. När jag handlat knivar har jag alltid tänkt att Global och F.A. Porsche, det är riktiga grejer det. Men jag har även skrivit på denna blogg att det säkert finns billigare knivar som är minst lika bra som Globalknivar. Du kan läsa om detta på "Tips och recensioner"  under rubriken "Saker jag tycker man ska satsa på". Jag har kanske varit lite fyrkantig och mest riktat blickar på ovanstående knivmärken. Det viktigaste är att du väljer en kniv som verkar bra, både vad det gäller vad du ska ha den till och att den passar plånboken. En kniv som är lite billigare än te.x. Global behöver inte på något sätt vara dålig. Här kommer en länk till Testfakta där köksknivar testats: www.testfakta.se/sv/hem-hushall/article/strid-pa-kniven-om-vilken-som-ar-bast-i-test 

Det jag tycker är det allra viktigaste att du har ett sliperi i din närhet då dina knivar ska slipas, då du skärpt dem väldigt många gånger. Slipning och skärpning är två helt olika saker. Skärper gör du själv, slipar gör man med slipsten. Bor du i Göteborg eller i dess närhet rekommenderar jag Muhréns Sliperi på Alströmergatan i Göteborg. Dom slipar allt! Och bra! Att det sedan finns vissa på ett forum som dömer ut detta sliperi är för mig en gåta. När det tidigare NHL-proffset, Jörgen Pettersson skickade sina skridskor dit för slipning eller att Muhréns Sliperi har certifikat och är auktoriserat av Global det säger väldigt mycket.

Nu finns inte sliperier på alla orter i vårt land. Däremot finns det möjlighet att skicka sina knivar till slipning. Alternativ jag provat är Knivbrev och Clas Ohlson. Av dessa två är jag mest nöjd med Clas Ohlson. Cervera tar emot knivar och skickar dom vidare till Knivbrev. Clas Ohlson tar även dom emot knivar och skickar till sitt sliperi i Insjön.

Tror även att du kan skicka knivar till Muhréns i Göteborg, om jag förstått slipmästaren rätt.  Ring och fråga 031 - 150455