Asiatisk sallad med strimlad lövbiff är en rätt som både passar till vardag och fest. Större portioner till vardags och lite mindre som förrätt om du har planer på att festa till det.

Lövbiffarna tycker jag inte ska vara allt för tunna, gärna fem till sju millimeter tjocka. Det går bra att variera rätten med annat kött.

Lövbiffen

  • Salta lövbiffen och stek dem hela. Peppra med svartpeppar och strimla biffen efter stekning
Asiatisk sallad
  • Koka äggnudlar
  • Dela cocktailtomater i i två delar stek gärna på dem om du har tid. Krydda på med örtsalt
  • Skiva röd chili tunt
  • Finstrimla vitkål. Vill du ha vitkålen lite mjukare kan du låta strimlorna koka tillsammans med äggnudlarna
Dressing
  • Tillagar du en asiatisk sallad som ska räcka till fyra personer blandar du ihop en dressing av:
  • 8 msk Kikkomansoja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Svartpeppar och mald ingefära
  • 1-2 tsk flytande honung
  • Blanda din dressing så att du känner att den är perfekt utifrån din smak. Börja med 8 msk Kikkoman och blanda vidare. Det ska smaka gott! Jag följer sällan recept till punkt och pricka, tycker det är klokt att smaka av och blanda.Tycker det är en grundinställning som funkar bra för mej
Blanda grönsaker med nudlar och dressing. Då går bra att blanda ner den strimlade lövbiffen eller så väljer du att lägga den direkt på tallriken.

Stekt lövbiff i strimlor och en Asiatisk sallad är inte så dumt!