Gröna ärtor funkar till det mesta, dessutom är det gott. De allra flesta ratar nog inte gröna ärtor när det serveras tillsammans med olika maträtter. 

Ärtor är som sagt gott och till fisk blir det en riktigt bra kombo.

Jag vågar påstå att det är fler som tycker om gröna ärtor än lutfisk. För mig är lutfisk en riktig favorit bland fiskrätter. Till lutfisk ska det vara gröna ärtor! Oftast serveras det i kokt form, utan krusiduller.

Så här ett tag efter jul då lutfisken egentligen gjort sitt då har handlarna börjat sälja ut "överbliven" lutfisk. Går idag att få till halva priset under vad den normalt kostar. Så varför inte köpa på sig något enstaka paket, om du tycker om lutfisk. Lutfisken har lång hållbarhet, kanske på grund av alla kemikalier som ingår i själva lutningen. Dessutom går det utmärkt att frysa vakuumpackad lutfisk, för framtida behov under våren.

Åter till ärtorna:

  • Ärtor passar till de flesta fiskrätter
  • Koka upp frusna ärtor i vatten tillsammans med salt och en klick smör
  • Häll de kokta ärtorna i en sil
  • Mosa ärtor med en potatisstöt. Det blir inte heller så dumt att köra ärtorna med en stavmixer, lite slätare resultat. Tanken som dyker upp är när barnen var små och skulle ha smakportioner av bland annat gröna ärtor. Så blir konsistens med en mixer. Inget fel i vuxen ålder heller
  • Smaksätt din ärtpuré med svartpeppar
  • Enkelt! Här finns ingen överkurs, mer som enklast i hela världen. Det enkla är ofta det goda
Om inte lutfisk tillhör dina favoriter kan du med fördel servera ärtorna till många andra rätter med fisk.