Ankbröst är en riktig festmåltid. Det kan serveras med olika tillbehör, allt är nästan lika gott. 

Ett varmt ciabattabröd med skivat ankbröst, sallad och morotsmarmelad är inte det sämsta. Det är riktigt gott att servera padrones till kött av olika slag. Padrones är inget märkvärdigare än små gröna paprikor.

Att tillaga den här rätten är inget jag vill göra då det är ont om tid. Det är ingen snabb mat. Många olika moment som kräver sin egen tid. Vissa dagar vill man ha det lilla extra, då passar det beskrivna ankbröstet bra. Det blir en hel middag.

Funderar du på att tillaga det då vill jag föreslå att göra så här för två personer:

Morotsmarmelad

Marmeladen kan tillagas flera veckor eller dagar i förväg. Ingredienser:

3 dl  finrivna morötter

1 vaniljstång

¾ dl vatten

2 dl syltsocker

½ dl vitvinsvinäger

Saften av en halv citron

 Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp morötterna med vatten och socker. Låt småkoka tills morötterna går sönder. Späd med vatten om det kokar torrt. Tillsätt vinäger och vanilj och låt marmeladen får en klistrig konsistens. Tänk på att den tjocknar ytterligare när den svalnat. Smaka av marmeladen med citronsaft.

                                                           (Ett recept av Leif Mannerström)

 Du kan mycket väl förvara marmeladen i en burk med lock och använda resten senare. Inte bara till anka eller annan fågel. Det är gott på rostat bröd eller till en ostbricka.

 Ankbröstet

 Jag steker ett ankbröst till två personer. Hur du kan göra kan du läsa genom att följa länken:

 http://moggeboysmat.bloggo.nu/Ankbrost---inte-svarare-an-nagot-annat/

Padrones

Tillaga tio paprikor i en het panna med rapsolja. Sätt på locket på kokkärlet så du inte får het olja på dig. Lyft försiktigt på locket och kolla på paprikorna, rör om. När de dragit ihop sig och blivit riktigt skrynkliga då är det klart. Det tar ca 5 minuter, max. Låt dina färdiga Padrones rinna av på en bit hushållspapper.

Lägg upp paprikorna på tallrikar, sprid över lite flingsalt och riv citronskal över paprikorna.

Ciabatta

Dela en ciabatta och stek båda delarna runt om i stekpanna med lite smör.

När allt är klart är det bara att skiva ankbröstet och lägga upp det på ciabattan tillsammans med ett salladsblad och morotsmarmelad.

Rekommenderas med varm hand!