Fiskdisken erbjöd riktigt fin torskfilé. Då blir det fiskmiddag! Provade på att ångkoka fisken i ugnen och till det kokta rödbetor, gröna sojabönor, potatis och en kräm med pepparrot på tallriken.

Fisken

  • Värm ugnen till 100 grader
  • Smöra en ugnsform
  • Dela fisken i portionsbitar och salta
  • Täck formen med plastfolie
  • Tillaga i ugnen tills fisken har en temperatur på 48 grader. Det tar ungefär 20 minuter
Rödbetor
  • Jag valde den enkla vägen genom att inhandla förkokta rödbetor i vakuumförpackning 
  • Bara att skölja rödbetor och dela i kvartar
  • Absolut inget fel på rödbetor av det här slaget, tvärtom
Pepparrotskräm
  • Hur du blandar krämen beror på hur många portioner du tillagar
  • Till två portioner är grunden 2 dl fettfri grekisk yoghurt och 2 matskedar Chrzan tarty (se nedan)
  • Blanda samman de två ingredienserna och såsen är klar
Gröna sojabönor
  • Jag använder gärna frusna bönor, finns i de flesta frysdiskar
  • Koka upp vatten saltat med grovt havssalt
  • Dra kastrullen åt sidan och lägg ner sojabönorna
Kokt potatis
  • Inte mycket att orda om. Eller hur?
Om du inte provat Chrzan tarty eller kanske inte känner till vad det är så är det en polsk specialitet.  Finns i ICA-butikerna, burkar på ca 200 g. Huvuddelen av Chrzan tarty består av riven pepparrot. Jag tycker att den ger intensiv smak av pepparrot och fungerar alldeles utmärkt om du inte har färsk pepparrot att tillgå. Jag köper numera aldrig färsk pepparrot. Ofta blir en bit liggandes som till sist möglar. Rekommenderar verkligen den polska produkten. Innehåller mycket smak där svenska småburkar och tuber hamnar bakvattnet. Skräp jämfört med Chrzan tarty!