I ett tidigare inlägg skrev jag att sej är en fisk som kan tillagas på många sätt. Det stämmer och gäller naturligtvis alla andra fiskarter också.

Den här gången blir sejen ångad och serveras med morotspuré och en vinägrett gjord på grapefrukt.

  • Värm ugnen till 125 grader
  • Salta sejfilén
  • Lägg ett knippe färsk dill, vit- och kryddpepparkorn och en klick smör i en ugnsform. Täck med vatten
  • Sejfiléerna lägger du på ett galler som placeras ovanpå ugnsformen. Jag har ett ganska stort halstergaller  som jag lade fisken på. Inte i, utan på
  • Tillaga i ugnen 15-20 minuter
Morotspuré
  • Skala, dela och kok morötter mjuka
  • Häll av vattnet och ånga av
  • Kör morötterna med en elvisp tills du har början till en puré
  • Tillsätt lite grädde och pressad vitlök efter smak
  • Vispa vidare och smaka av med örtsalt och vitpeppar
Grapevinägrett
  • Hur mycket vinägrett du ska ha beror givetvis på hur mycket fisk du har. Jag har ca 500 g sejfilé
  • 1 dl saft från en röd grapefrukt
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Blanda ihop
Servera fisken tillsammans med morotspuré och skeda vinägretten över fisken.