Alla har vi mat som vi ogillar
Jag tycker egentligen om all mat. Det finns dock mat jag helst UNDVIKER, om jag kan. Ibland får man hålla god min och bita ihop. Så är det.
Vi har alla olika smaklökar, och mat vi gärna undviker. Sällan som jag läser på någon blogg ”att detta är inte gott”. Jag sticker gärna ut hakan och skriver om sådant jag rankar som längst ner på listan. Sedan är det säkert många som bara älskar det som jag säger nej tack till. Det har jag inga synpunkter på. Smaken är ju som baken, delad.
Mat jag helst undviker, om jag kan:
Kokta ägg utomlands (Vet inte varför, det bara bär mig emot)
Fisk utanför de nordiska länderna (Tycker ofta det ser osmakligt ut)
Fiskbullar (Nej tack till burkbullar)
Vita bönor i tomatsås (Lagade det med falukorv titt som tätt när jag flyttat hemifrån)
Klibbig pasta (Ger mig kräkreflexer)
Kall pasta (En varm rätt ska inte var kall. Vissa spolar pasta i kallt vatten. Varför?)
”Randiga” pommes ( Fet fabriksmat)
Mc Donalds och deras konkurrenter (Luktar inte gott, magen blir uppblåst när man äter det)
Sushi (kanske lite udda att undvika det, massor av människor bara älskar det)
Färdigköpt frusen potatis – typ klyftpotatis (Varför köpa det fruset, bättre och godare hemmagjort)
Klassisk friterad ost i
Tjeckien. Ca 4 cm tjock Edamer som friteras. Inte lite fett om man har pommes
och majonnäs till. (Det värsta jag blivit bjuden på i Tjeckien. Bara fett)
Viss mat av ovanstående kan kanske verka märkligt att jag försöker undvika, vissa saker kan jag bara inte äta. Vi är väl alla lite nojiga för viss mat och vissa tycker säkert om det jag ogillar.
Mat ska vara gott! Alla har vi olika tycke och smak. Det är okey, tycker jag.
Föregående inlägg: Vita paprikor
Nästa inlägg: Sejfilé med sötpotatismos
0 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar