Jag är ingen öl-specialist på något vis. När det gäller att välja öl köper jag oftast från de etablerade storproducenterna. Smakar gärna öl från mikrobryggerierna för att se vad dessa har att erbjuda.  

Några stenkast ifrån där jag bor finns flera småbryggerier. Jag har smakat flera ölsorter från dessa. Kan väl säga som så att det blivit ett köp och inte mer. Nu finns det inget som säger att min smak är allenarådande utan mer om vad just jag tycker om. Du kanske tycker precis tvärtom. Inget fel med det. Vi tycker helt enkelt om olika smaker, vad som är riktigt gott och mindre gott. 

Nu har jag hittat min bästa öl från mikrobryggerierna i närområdet. Nämligen "Otto Byggmästare" från Åhus Bryggeri. En öl i min smak! Ölen är en ljus lager. Den här ölen är min öl! Den bör serveras riktigt kall, tycker jag.

Otto Byggmästare kan du beställa på Systembolaget eller om du traskar in på Systembolaget i Åhus så finns den på hyllan.

I sammanhanget kan nämnas att Åhus Bryggeri haft en långvarig tvist med Systembolaget om etiketten på Otto Byggmästare. I korthet har den handlat om att det finns två hammare på etiketten och det tyckte Bror Duktig på Systembolaget inte var lämpligt eftersom det knöt an till snickaryrket. Bror Duktig fick senare se sig besegrad av Åhus Bryggeri, etiketten finns på flaskan.

Prova gärna Otto Byggmästare från Åhus Bryggeri!