Ni som följer min blogg har inte kunnat undgå att notera att äggnudlar ligger på menyn titt som tätt. Jag gillar det verkligen när det tillagas tillsammans med olika sorters kött. Nudlarna ska vara stekta tillsammans med grönsaker och kött. Det måste inte vara en äkta asiatisk rätt, absolut inte. Lite fantasi kommer du långt med.

Så här blev det den här gången:

  • Använd gärna en fläskytterfilé och tillaga den så här:  

  • Putsa köttet
  • Pensla med Teriyaki- eller Hoisinsås. Välj en lite tjockare sås, säljs oftast på burk istället för flaska. Det behövs inga andra kryddor, båda såserna passar det mesta till som ska blandas med äggnudlar
  • Bryn köttet i stekpanna och laga klart i ugnen på 175 grader tills köttet har en temperatur på 70 grader
  • Har du brynt köttet i ett ugnssäkert stekjärn kan det användas i ugnen istället för en ugnsform
  • Det här kan du göra dagen innan du ska laga middag
  • Kok äggnudlar enligt förpackningen
  • Skölj i kallt vatten så de inte klibbar ihop
  • Skiva fläskytterfilén
  • Blanda ner följande i en lämplig kastrull eller panna: nudlar, skivad ytterfilé, strimlad spetskål eller vitkål, skivad purjolök och morot, några matskedar japansk soja och en liten skvätt kinesisk soja. Stek på medelvärme så att allt blir varmt
En perfekt middag om du gillar äggnudlar!