Efter att för första gången varit inskriven på sjukhus är jag lite mörbultad och handikappad i högra handen då tar min fru över matlagningen. Inte mig emot, hon är en fena i köket. Det är inte så att jag får abstinens av att inte få stå vid spisen. Det är inga problem. Mest skönt då jag ännu inte är fit for fight. 

För mig var det ingen trevlig upplevelse att drabbas av en mindre hjärtinfarkt. Men det löser sig. Gäller bara att köra på lågväxel ett par veckor och sedan växla upp med ett växelläge i taget. Jag är inte ensam om det här, det görs närmare 40 000 kranskärlsröntgen varje år. Alla leder inte till ballongsprängningar. Var på din vakt och sök vården när du har minsta lilla känning!!!  För mig började värken i axlarna och jag anade egentligen inte vad som var på gång. Sjukvården gjorde mig varse.

Tur att det finns bra läkare och sköterskor som orkar vara vänliga samtidigt som de springer som skållade råttor för att genomföra sina uppdrag. 

Bloggen tar ingen paus, den får rulla på, möjligen med lite färre inlägg. 

Nu till min frus kycklingfilé

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Kycklingbröstfiléer som snittas efter långsidan
  • Tryck in lite färskost genom snittet. Gärna en neutral färskost som du själv smaksätter
  • Linda en baconskiva runt varje filé
Potatis och andra rotfrukter
  • Dela olika rotfrukter, vänd dem i olja, lägg i samma form som kycklingen, krydda rotfrukterna med svartpeppar och salta med grovt havssalt.
  • Kör klart allt i ugnen ca 30-35 minuter. Var noga med att kolla så att kycklingen är färdig, 72 grader
  • Tillagar du många kycklingfiléer och mycket rotfrukter kan det kanske behöva två ugnsformar

Undrar vad det bjuds på nästa gång? Jag kommer att blogga!