Vårrullar är något jag kan bli sugen på! Förmodligen beror det på att jag ätit de godaste vårrullarna någonsin på en liten familjerestaurang i Thailand, belägen med mindre än ett stenkast från havet.

Om du tycker om mat med lite asiatiska influenser är det inte så svårt att göra en middag där vårrullar spelar första fiolen.

Vårrullar kan du göra så här:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Nyskordade-tomater-och-varrullar/ 

Resten är inga konstigheter heller.

Grönsakswok

  • Grönsakerna hittar du i frysdisken i din butik. Ett annat alternativ är att köpa färska grönsaker och woka. Inte för att det är fel på det frusna alternativet varken vad det gäller innehåll eller det näringsmässiga
  • Jag tycker det blir gott med svartpeppar och chili tillsammans med grönsakerna. Även här finns det två alternativ. Chiliflakes eller färsk hackad chili
Ett förslag: Om du använder färsk chili låt den svettas i lite olja innan grönsakerna åker ner bland olja och chili. Jag tycker det ger mer smak. Med chiliflakes sprid det över grönsakerna när de wokas

En stilla undran: Ibland kan man läsa i recept att en hel chili ska användas och att frö och väggar ska skäras bort. Det kan jag förstå om man vill ta bort den heta smaken från en chili. Men då undrar jag om det inte är bättre att använda en halv chili och låta väggar och frön vara kvar när man hackar? Då är den riktiga chilismaken kvar. Om någon inte vill komma åt den smaken är det då inte bättra att hoppa över chilin?

Stekta nudlar
  • Koka nudlarna enligt paketets anvisningar
  • Häll av i durkslag
  • Stek sedan på nudlarna tillsammans med några matskedar olja och Kikkomansoja
  • Blanda grönsaker och nudlar
På tallriken
  • Grönsaker och nudlar tillsammans med ett par vårrullar blir en hel middag
  • Lite Sweet Chilisås ovanpå är inte dumt
Så komponerar jag en middag med vårrullar!