"Allt i samma form eller allt på en plåt" verkar har blivit en framgång som fler och fler använder som tillagningssätt. Matlagningsformen är väl i sig inte någon revolution inom matkonsten, den har använts i alla tider, tror jag. 

Så här på 2000-talet då vi kanske stressar runt och har fullt upp känns det bekvämt att laga mat på det här viset ibland när vi både har ugnar med och utan varmluft. Jag gör det titt som tätt för att det är enkelt och dessutom blir det mindre disk. Bekvämt är det och gott blir det!

Kyckling är en rätt jag gärna lagar tillsammans med tillbehör på en och samma plåt:

  • Kycklingben vända i en marinad
Marinaden består av:
  • Hoisinsås
  • Koncentrerad kycklingfond på flaska
  • Soja, både kinesisk och japansk. Lite av varje
  • Srirachasås
  • Chilisås av ketchuptyp eller vanlig ketchup
  • Flytande kryddning i form av PRZYPRAWA. En perfekt kryddblandning som finns i många vanliga livsmedelsbutiker till en spottstyver. Gott att ha hemma då du exempelvis gör en marinad eller en gryta
  • Blanda ihop ingredienserna i en skål och smaka av efterhand tills du tycker det smakar gott
Kycklinbenen:
  • Vänd benen i marinaden och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
Övrigt på plåten:
  • Delikatesspotatisar
  • Pumpa, i bitar
  • Färska småtomater
  • Ringla olivolja över potatis, pumpa och tomater. Sprid över lite salt
Tillagning:
  • Ugnen värmd till 200 grader, varmluft
  • Ställ in plåten i ugnen
  • Efter 30-35 minuter är allt klart. Kolla så att kycklingbenen är riktigt klara!
Allt på en plåt är inte så dumt!