Fick med mig en rejäl mängd torkade trattkantareller, efter ett besök i Sävedalen. Det var en av mina döttrar och hennes familj som funnit ett riktigt hav av trattkantareller föregående år och valt att torka svampen. För mig var det bara att tacka och ta emot. Vem säger nej till torkad svamp?

Den torkade svampen kommer att räcka till riktigt många måltider!

Middag nummer ett blir svampsoppa:

  • Blötlägg torkade trattkantareller i ca 45 min
  • Hacka salladslök och morötter i en minihackare eller liknande "maskin"
  • Fräs grönsakshacket och svampen i smör
  • Tillsätt buljongtärning och vatten. Vatten efter hur många buljongtärningar du har
  • Rör ner grädde
  • Koka upp och smaka av med peppar och färsk citronsaft
Nu till mina ingredienserna för fyra portioner:
  • 3 dl blötlagda trattkantareller, plus lite till garnering
  • 3 morötter, 1 knippe salladslök, ta med det gröna om den är fräsch
  • 7 dl vatten och två grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pressad citronklyfta
  • Svartpeppar. Salt tycker jag du kan hoppa över, finns i buljongtärningarna
Gôtt som bara den!