Som matbloggare har jag blivit ombedd av www.unplugged.se att testa deras egglux och lämna ett omdöme. Jag kommer att vara objektiv i mitt omdöme.

 Först som sist vill jag säga deras OMEGAVISP är fullkomligt outstanding. Den ersätter alla vispar i köket. Ballongvisp är ofta använd av många men mitt omdöme är att OmegaVispen även gör att ballongvispen hamnar i nedersta lådan. Glöm elvisp när du gör potatismos, om du har en Omegavisp.

Nu till eggLux. Det är bekvämt att ha ett redskap i lådan för att picka ett ägg. En vanlig nål som man ibland använder har en förmåga att försvinna. Dessutom är det enkelt att picka med eggLux.  Där hamnar den vanliga nålen i bakvattnet. I mitt test kokte jag fem ägg, samtliga pickade. Inget sprack och samtliga var lättskalade.

Att lägg ner ägg i kokande vatten är alltid lite besvärligt. Med eggLux går det väldigt lätt. Det går lika enkelt med Omegavispen.

Personligen har jag aldrig tyckt att det varit svårt att separera gula och vita. För den som tycker att det är besvärligt är det är detta lilla verktyg bra. Bara att lägga de knäckta äggen i en skål och lyfta upp gulorna. Känns bekvämt. Bra mycket bättre än tips om att suga in vitan i en pet-flaska eller att knäcka ägg i en tratt.

Slutsats:

EggLux fungerar och håller vad den lovar. Tror däremot aldrig att den kommer att ta samma plats i vårt kök som Omegavispen. EggLux och Omegavispen är inga produkter typ sådana som försöker krängas på marknader eller via TV-shop. Unplugged tillverkar och marknadsför sina produkter för att underlätta för oss som står i köket.

Spännande att se vad Unplugged kommer att hitta på i framtiden.