Idag 16 augusti är det lite av premiär för den svenska jägarkåren. Det är bockjaktspremiär. Sitter man i ett jakttorn på ett hygge med fokus på jakten hinner man ändå tänka på andra saker. Tidigt på morgonen var jag hungrig efter att ha hoppat ur sängen kl 02.30. En god äggmacka med fruns hembakade bröd slank lätt ner, med en mugg kaffe. Denna tidiga morgon funderade jag redan på middagsmaten. (Tyvärr ingen jaktlycka denna morgon, varken för mina jaktkamrater eller för mig.)

Kom fram till följande gällande middagen:

Färsk kycklingfilé fylld med tärnad bacon. Så här gjorde jag.

Skar upp kycklingfiléerna så att jag kunde vika ut till en stor del. På med bacon, veck ihop filéerna igen. Tryckte igenom några tandpetare så att det hela höll ihop. Brynte kycklingen runt om. Kryddade enbart med svartpeppar, salt finns det gott om i baconet. In i ugnen på 200 grader tills dom är färdiga.

Till kycklingen fick det bli ugnsrostade potatisklyftor vända i olja, kryddade med ÖRTSALT CHILI & HERBS (Spicemaster), en kall sås med sweetchili och yoghurt och till sist skivade tomater.

Blir det bacon över går det bra att köra det ihop med kycklingen i ugnen och servera med kycklingen.

Glöm inte ta bort tandpetarna innan servering!