På tal om fisk:

Jag är en stor beundrare av fisk som mat. Det finns dock en fisk som aldrig någonsin hamnar i min stekpanna och det är norskodlad lax. Om detta har jag skrivit om mer än en gång och varför jag inte köper denna lax och serverar den. Fick en mycket försiktig fråga från en av min frus svärsöner:

-          Äter du lax? Tänkte laga det idag.

Tycker det var riktigt klokt att ställa frågan. För mig bevisar det att man i detta fall förstått vilken uppfattning jag har om den norska laxodlingen.

Mitt svar:

-          Ja det gör jag, men jag varken köper det eller tillagar det. Grunden till det är min inställning till hela den norska laxodlingen och alla efterverkningar av denna. Nu har ni valt att köpa den fisken, så visst… jag kommer att äta den.

Så tycker jag faktiskt att man kan tänka och göra.

Detta är lite min grundtanke om det som serveras på matbordet. Jag kommer ALDRIG att servera specialrätter till någon bara för att man är vegetarian, vegan eller något annat. Det finns en enda anledning till att jag skulle servera specialmat och det är att det finns en dokumenterad allergi, då tar jag hänsyn till det. Annars så serverar jag det som min fru och jag har i kyl och skafferi. Trams biter inte på mig om man vill  ha specialkost.....bara för att man tycker. Never...!