Jag och min fru älskar verkligen benfri karréstek. Vi bjuder gärna på denna stek då vi har gäster.

En av gångerna fick jag frågan:

-          Vad var det för gott kött vi fick? Var det viltkött? Eller vad var det?

Svaret var enkelt. Benfri karréstek från JMs Chark.

Jag tillagar steken enligt tips och instruktioner jag fått av min fru. Blandar ihop Kikkoman soja, olja och 2 msk HP Sauce, penslar steken runtom med denna blandning. Kryddar med kryddor jag tycker om. Lägger steken i en järngryta som jag bottnat med gul lök, purjolök, krossad vitlök, några klyftor citron och olika rotfrukter, typ morötter, palsternacka, kålrot eller vad som finns hemma. Häller i  några deciliter kolsyrat vatten. In i ugnen på 175 grader ca 1,5 tim om steken väger runt ett kilo. Stänger av ugnen och sätter på grytans lock. Sedan får det stå kvar tills det är dags att äta. Skär upp steken i lagom stora skivor. Till detta en sås med vätskan i stekgrytan som grund. Plockar bort lök etc innan jag gör såsen.