Fredag 11 oktober är en speciell dag för mig. Det är första gången MoDo-hockey besöker Kristianstad för spel i Hockeyallsvenskan. Min största förhoppning är naturligtvis att MoDo tar tre poäng. Vi får se hur det går. Min fru och jag ska gå på matchen. Hon är infödd kristianstadsbo, var hon står i denna match har jag inte fått riktigt klart för mig.

Min tanke var att vi måste äta något Ångermanländskt innan matchen, jag kunde inte hitta på något bra. Surströmming och lax har en framträdande plats i deras matkultur men inte i vårt kök.

Det fick bli skånsk äggakaka. En skånsk äggakaka gör du så här:

https://www.countrysidehotels.se/recept/skansk-aggakaka-med-varmrokt-flask/

Min äggakaka gjorde jag idag genom att blanda i tärnad bacon i smeten. Vanligtvis gör jag som man ”ska” göra. Serverar med stekt fläsk till äggakakan. Men idag fick det bli på det här viset. Hur äggakakan än görs ska det vara rårörda lingon till.

Tillägg: Matchen är över 3-2 i MoDo:s favör. Första matchen live för mig i denna liga. Förväntade mig otroligt mer i näst högsta ligan. Mycket  "tuta och kör". Bäst och klokast på banan: Tobias Enström i MoDo. Sämsta upplevelsen, Mikael Gath, head coach i Kristianstad. Otroligt fokuserad på domarna, någon direkt coachning av laget märket jag inte, satt bakom Kristianstads bås. Dummaste reklamen: Domarna med texten på bröstet: "Boka synundersökning på Synsam".

Mattips utifrån min matchupplevelse: Mikael Gath, sluta äta taggtråd. Tobias Enström. fortsätt med din kost den verkar klok. Domarna var inte dåliga men reklamen, byt den! Varför inte till Lyckås morötter. Morötter lär ju påverka synen positivt, i alla fall tillfälligt.