Detta är en otroligt snabb och enkel fiskrätt gjord på sejfilé.

Smörj en ugnsform dela filéerna och lägg ner dem, i mitt fall två stycken. Fisken har du haft i en saltlake som smakar som havsvatten. Allt mellan 20 min till en timma funkar bra

Blanda 2 dl creme fraiche med ca 4 msk orökt kaviar. Har du tillgång till dillkronor kan du hacka ett par stycken och blanda i. Inget måste. Bred såsen över fisken. Ställ in fisken i ugnen, 225 grader. 20 minuter och fisken är garanterat perfekt. Kolla gärna med termometer, 52 – 56 graders innetemperatur är ett bra riktmärke. Absolut inte över 56 grader, då blir fisken torr. Jag tycker 52 grader är bäst.

Servera fisken tillsammans med kokt potatis, alternativt potatismos.

Gott till detta är färsk okokt blomkål blandat med Sweet Chilisås. Blanda chilisås efter egen smak. Blomkål med Sweet Chili är ett tips jag fått från min dotter Karin.