Ryggbiff, potatisgratäng och lättstekta morötter.

Till två personer:

400 g skivad ryggbiff

Salt och peppar.

Ryggbiff: Bryn ryggbiffarna i smör och olja ca 1,5 min på varje sida i en stekpanna. Ös biffarna med stekfettet under tiden. Ställ in biffarna i ugnen i en ugnssäker form. 150 grader ca 15 minuter eller tills biffarna har en innertemperatur på 55-60 grader. Låt vila ca 5 minuter innan servering.

Potatisgratäng: Går att göra på många sätt, kolla gärna: www.receptfavoriter.se

Lättstekta morötter: Dela morötterna som du själv vill ha dem. Stek morotsbitarna på medelvärme i en stekpanna med mycket smör och olja. Jag gjorde helt enkelt så att morötterna fick steka i samma panna som ryggbiffen stekts i, gratis kryddning. Känn på morötterna med en provsticka. Det är klart när du har den konsistens du tycker är lagom. Om du vill kan du gärna steka på lite bönor i slutet av stekningen.