Rökt fisk är en delikatess! Det går utmärkt att röka fisk själv om du har en klotgrill eller en annan kolgrill med lock. Jag väntar med det uppdraget tills min grillsäsong börjar. Nu vänder jag mig till min fiskhandlare Jocke som röker på egen hand året runt. Fick beställa rökt rödingfilé som han passade på att röka tillsammans med andra delikatesser till fiskdisken.

Visste att rödingen skulle vara toppengod!

Sås till rödingen
  • Det blir en SAUCE VERDE eller som den även kallas, Örtagårdssås
  • Fryst hackad spenat, tina och krama ut så mycket vatten du kan från spenaten
  • Majonnäs
  • Gräddfil
  • Som smaksättning kan sötstark senap, hackad dill, mald vitpeppar och salt användas
  • Ganska mycket spenat ska det vara, majonnäs och gräddfil efter efter egen smak
  • Blanda ihop allt i en skål, ställ in i kylen tills det är dags att servera fisken
  • Jag tycker att såsen även passar bra till kött. Som dipp till pommes eller potatisklyftor är det inte heller så dumt
Svartkål
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Skölj och repa av kålen från mittnerven
  • Blanda svartkålen med olivolja och grovkornigt havssalt
  • Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper
  • Kör svartkålen i ugnen i ungefär 10 minuter
  • Nu har du svartkålschips!
Potatis
  • Förkoka några mindre potatisar, dela potatisen i halvor, innan kokning. Stek dem sedan i stekjärn. Smör är gott att steka i
I min smak är detta en delikatessmiddag! Passar bra att överraska med!