Rödingfilé med grönsakspuré, brynt tomat med fänkål och en kall dillsås.

Salt är fiskens bästa krydda. Börja med att lägga fisken i saltlake ca 30 minuter. Räkna med drygt 1/2dl salt per liter vatten. Lägger du fisken i saltvatten får den en jämnare saltning och den blir också lite fastare. Torka av fisken med lite hushållspapper när den legat i saltvattnet.

Tillaga fisken i ugnen. Smörj en form med olja och låt fisken ligga med skinnsidan uppåt. Ugnstemp 100 grader. När du ser att skinnet börjar släppa från filéerna då börjar fisken bli färdig.

Grönsakspuré:

I detta fallet, potatis, morot och broccoli. Koka allt riktigt mjukt. Resten är basic. Gör på samma vis som då det ska serveras potatismos.

Fänkål och tomat: Fräs skurna bitar av fänkålen tillsammans med tomatskivor, smör och olja. Tillsätt lite svartpeppar och örtsalt. Rekommenderar att sila de stekta grönsakerna, annars blir det tomatsås i grönsakerna.

Kall sås: Grekisk yoghurt, majonnäs och finhackad dill.

Smaklig spis!