Jag gillar burgare. Däremot tycker jag inte om Mc Donalds. Burger King, Max och andra kedjor. Tycker bara inte om det.

Idag har jag provat något som är nytt för mig, nämligen burgare av Pulled Pork.  I första hand använder man fläskkarré. Fungerar ypperligt med andra styckningsdetaljer. Idag på en svensk benfri kotlettrad. Det man kallar ytterfilé. Ytterfilé finns inte på styckningsschemat, men det glömmer vi nu.

Finns det gott om tid och hungern inte knackar på dörren är Pulled pork en hit. Har sett att det finns färdigt i matvarubutikernas kyldiskar. Varför köpa det färdigt när det är enkelt att göra själv? Det fungerar att tillaga köttet ena dagen och sedan värma på det i ugnen nästa dag.

För dig som vill göra Pulled Pork, leta upp ett recept på nätet. Det finns hur många som helst. Alla med olika kryddningar. Tycker du ska krydda med det du tycker är godast. Receptmakare behöver inte ha rätt.  Lite annorlunda burgare blir det, jämfört med de mer traditionella.

Så här gjorde jag mina burgare av Pulled Pork:

En s.k. benfri ytterfilé av griskött.

Lade ner ytterfilén i en järngryta. Blandade ihop en blandning av Kikkomansoja, sweetcilisås, , svartpeppar, chiliflakes, dijonsenap, en nypa socker, salt, peppar en skvätt kaffe som var kvar i kaffekannan och kolsyrat vatten. Allt ska täcka köttet.

In i ugnen på 125 grader i 5-6 timmar. När köttet svalnat, dra på ett par riktiga charkhandskar över händerna och dra isär köttet. Enkelt, det blir fina strimlor av köttet. Varför använda gaffel att dra isär köttbiten när det finns hygieniska handskar?

Forma köttet till burgare. Kör dessa i ugnen med grillelementet på ca 250 grader i ca 3-4 minuter.

Min fru bakar våra hamburgerbröd. Lägg burgarna på brödet. Vi föredrar halva hamburgerbröd. Vi vill inte ha för mycket bröd! Fokus ligger på köttet.

Som toppning en coleslaw. Recept kan du hitta på nätet. Lite hemgjord ketchup är inte heller fel.

Till allt detta goda några ugnsrostade potatisar. Jag lovar att det är gott. Godare än många andra burgare.