Tänkte lite på Brösarps Gästis där man erbjuds en Doggy Bag om Äggakakan inte orkas ätas upp. Varför erbjuder inte alla restauranger detta till alla maträtter? Det pratas och diskutera så mycket om matsvinn. Så här är det, enligt vad jag förstått: 19 kg ätbar mat kastas bort/person och år i vårt land. 26 kg spolas ner i slasken. Detta sker totalt sett inte bara på uteställen utan även i hemmet. Fullt ätbar mat. Säger som min fru:

- Här kastas inget, det kan vi ha till lunch imorgon!

Sedan ska man inte gå till överdrift och spara, spara och spara. Laga lite lagom, blir det något över blir det en lunch dagen efter. Inte mängder med mat i olika formar. Då kan det bli lätt äckligt och tappa stora delar av näringsämnena, kan jag tycka. Var lite klok istället. Spara på måndag och ät upp på tisdag.

Till saken: Tycker du, som jag att det skulle vara pinsamt att be om en Doggy Bag. Förmodligen.

Prata om matsvinn räcker inte! Vi måste försöka visa lite pondus!

Läste en artikel om en restaurang som inte bara serverar "dagens", dom serverar även "gårdagens" till halva priset. Bra initiativ, tycker jag.

Ta nu med dig en matlåda när du ska ut och äta på restaurang nästa gång, var modig och stå upp för att stoppa matsvinnet. Får se om jag själv vågar.

Stå på dig!