Jag har faktiskt slutat marinera kött som jag grillar eller tillagar i ugnen. Varför kanske någon undrar. För mig är det enkelt, tycker inte det ger något extra vad det gäller smakupplevelse. Istället för att marinera har jag börjat torrkrydda istället. Tycker det ger mer smak än vad en marinad gör. Kanske har jag gjort fel när jag marinerat eller så har jag rätt, att det smakar bättre att krydda ordentlig istället.

Att lägga ner kyckling med skinn i en marinad är för mig en gåta. Marinaden tränger inte in under skinnet. Det är väl en sanning, eller har jag fel? Såg en gång på TV hur Jamie Oliver gjorde med kyckling, han lyfte skinnet och tryckte in torkade- och färska kryddor under skinnet. Detta har jag provat och det ger mer smak istället för att lägga kycklingdelar med skinn i en marinad. Egentligen är det glaskart att en marinad inte tar sig igenom skinnet.

Något jag absolut inte köper är Flintastek som är marinerad, det ser inte gott ut, dessutom har jag läst om att det är riktigt dåligt kött. Om det är så vet jag inte men det ser inte gott ut.

Vi marinera otroligt mycket i vårt land, främst när vi grillar. Vilket är bäst? Torrkrydda eller marinera.

Här kommer några läsvärda länkar:

https://blogg.land.se/skog-till-bord/grillmarinad-en-utredning/

https://receptfavoriter.se/recept/kall-marinerad-kycklingfile.html

https://bbqlovers.se/mina-favoritrubs/