Tillbringar vi en dag vid havet med upp mot 30 grader i luften finns det inte utrymme för att planera middag. Då slappar vi bara!

Väl hemma måste det bli lagad mat. Vatten, kaffe, macka och melon går det inte att leva på.

Det blir att titta vad som finns i gömmorna. Hittade bacon, prinskorv, grädde, parmesanost, vitlök, purjolök, gröna ärtor och pasta. Plockade lite vildrocula och ett par minitomater.

Jag fick ihop en pastasås med bacon och prinskorv.

Så här gjorde jag:

Stekte tärnad bacon och prinskorv tillsammans med hackad vitlök och finstrimlad purjolök i en traktörpanna

2 dl vispgrädde ner i pannan

Sedan i med de gröna ärtorna

Lät detta småputtra en stund

Smakade av med svartpeppar. Salt finns i bacon.

Pastan kokte jag enligt anvisning på paketet.

Riven parmesanost över det hela och lite hackad vildrocula.

Allt gick snabbt, mindre än 30 min. Och gott var det. Kommer att göra detta fler gånger.

Jag tror alla kan fixa till en rätt av det man har hemma för tillfället. Det är bara fantasin som sätter gränser. Pasta är suveränt, det går fort om inte en pastamaskin ska fram och deg ska göras. Men där går min gräns när det gäller pasta.