Då var julköttbullarna klara! Gjorde dessa enligt mitt vanliga recept ett recept jag tycker är det allra bästa. Receptet är från Leif Mannerström fru, Lilian:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Sverige-byggdes-av-kottbullar/

Inte för att jag känner Mannerströms fru, Lilian, på något vis men en jul utan ditt recept på köttbullar vore en mattfattig jul. God Jul på dig, Lilian!

Egna köttbullar är något av det godaste som finns. Sedan finns det en och annan som trilskas med att i tid och otid köpa fabriksköttbullar. Helt kass enligt mitt sätt att se på mat. Ska man hålla fast vid det funkar det lika bra att gå till ”kovrmojen” och köpa en köttbulletallrik. Då får man ju allt i ett från fabriken. Både mos och köttbullar.

Om man gör egna köttbullar och har 1 kg färs tar det ca 5 minuter att blanda färsen med övriga ingredienser, 10 minuter att rulla köttbullarna och 30 minuter att steka köttbullarna, i två omgångar i en normalstor stekpanna.

Vill du vara ännu effektivare kan du göra som min syster när hon gör julköttbullar. Jag lovar att dessa inte smakar sämre än de man gör i stekpannan.

https://nassenbarbro.blogspot.com/2019/12/kottbullar-till-julbordet.html

Har du dessutom en bra koordination behöver du inte ens rulla köttbullarna. Fyll en spritspåse med köttfärssmeten och tryck ut den i lämpliga storlekar i långpannan. Så vet jag att många riktiga kockar gör.