Snälla, trevlig och givmilda grannarna tittade förbi med två rejäla rödspättafiléer eller kungsflundrafilé som det oftast kallas om rödspättan väger över 1 kg vid fångst. Om de goda grannarna varit ute på fisketur glömde vi att fråga.

Filéerna var stor som dasslock men kanongoda. Det är faktiskt lite skillnad på ”kungsflundrafilé" och det vi i dagligt tal benämner spättafilé. Absolut inget fel på mindre filéer. Tackar inte heller nej till stora filéer som dessutom är lite tjockare. Speciellt inte när fisk tillhör favoritmaten.

Lagade till fisken så här: Rimmade. Panering, först i mjöl sedan i ägg och till sist i skorpmjöl. Stekte i stekpanna några minuter på varje sida. Jag brukar blanda med lite vitpeppar när jag vispar ihop ägget. Du kan göra som du vill, tycker du att det ska vara lite vitpeppar väljer du antingen i mjölet, ägget eller i skorpmjölet. Hur som haver, helt enkelt.

Sås: Zeinas kitchen får stå för receptet https://zeinaskitchen.se/skolans-fisksas-kall-dillsas/

Potatis: Stekt nypotatis från grannbyn, Kiaby.

Tack Lena och Jan för en fantastiskt god fisk!