Kött som fått gå länge i ugnen på låg värme tycker jag är väldigt gott. Idag en benfri kotlettrad eller ytterfilé om du så vill. Samma sak men olika namn, bara. Tycker det blir godare smak på köttet om det tillagas i en järngryta istället för i en form. Det är förstås en smaksak.

Ett enkelt sätt för dagens rätt:

Jag delade köttbiten i två delar för att få det lite tunnare. Bottnade en järngryta med diverse rotsaker, gul lök, ett par krossade vitlöksklyftor samt saften av en halv citron. Citronklyftorna få gå med bland det övriga. Gör det enkelt för dej, rensa lite i grönsakslådan. Finns inga regler för vilka rotfrukter och grönsaker du kan använda. Låt fantasin spela.

Köttet kryddades med örtsalt och svartpeppar. Använd dina favoritkryddor. Jag tror smaken blir som bäst då. Till sist ett par deciliter vatten i grytan.

In med köttet i ugnen på 75 grader. Låt det stå inne så lång tid som behövs för att det ska kännas klart. Använd gärna en termometer, genomstekt vid 70 grader.