Kastanjelunds kalvrygg

Det är inte ett måste att färdas lång väg för att komma bort från väggarna och vardagen. Jag kan nöja mig med ett stenkast på tre mil för att bryta vardagens mönster och uppleva något som passar som hand i handske. Med nöje gör jag gärna detta på Kastanjelunds Wärdshus!

Vi har gjort det lite till en tradition att besöka detta fina värdshus som ligger i en liten by vid Hanöbukten som heter Yngsjö. Vi brukar äta gott och kombinera det med en övernattning.

Yngsjö som by är ingen magnet där det vimlar av besökare på Gamla Byvägen. Mest lockas det besökare till stranden även om vattnet oftast är väldigt kallt. Magneten på Gamla Byvägen torde vara Otto & Glassfabriken som i mitt tycke levererar den godaste glassen jag smakat.

Ett fantastiskt välbesökt ställe som är värt att besöka är Kastanjelunds Wärdshus. Värdshuset ligger i en trevlig miljö omgärdat av kastanjer. Här kan du övernatta i smakfullt inredda rum, äta en fantastisk middag och avsluta vistelsen med en väl tilltagen frukost som innehåller massor av olika smaker som med all säkerhet tillfredsställer de flesta.

Kastanjelund satsar på närproducerade råvaror och tillagar sina rätter med finess. Vi har aldrig varit missnöjda utan tvärtom - nöjda i alla avseenden - varje gång.

Det är roligt att se unga entreprenörer satsa målmedvetet på sin verksamhet och leverera med bravur.

Oavsett om du bor i Skåne eller någon annan del av landet är min rekommendation att planera in en vistelse på Kastanjelunds Wärdshus - du kommer inte att bli besviken. Troligen hamnar Kastanjelund även på din lista över favoriter.

Skulle du göra ett besök och kalvrygg finns på menyn rekommenderar jag bl.a den rätten med varm hand. Om du inte är sugen på kalvkött finns det en diger meny. Du kan välja en rätt upp till en sexrätters meny. Passande vinpaket finns det också att välja på.

Här kan du läsa mer om Kastanjelunds Wärdshus:

https://kastanjelund.se/