Kalvkött är ett mycket magert kött och det gäller att vara på sin vakt vid tillagningen så att det inte blir torrt. Lyckas man med tillagningen blir det riktigt gott.

Kalvytterfilé

  • Ta fram köttet i god tid så att det inte tillagas kallt
  • Sätt ugnen på 125 grader
  • Putsa köttet, om det behövs
  • Salta runt om
  • Bryn köttstycket i stekjärn
  • Peppra med svartpeppar efter att det brynts
  • Lägg ett ark folie i en ugnsform och köttet ovanpå
  • Stek klart köttet till 56-58 grader, kan ta ca 30 minuter, vira in köttet i folien och låt vila ca 15 minuter
  • Skär upp köttet i skivor
Jordärtskockskräm
  • Skala och dela skockorna i mindre bitar ock koka mjuka
  • Häll av vattnet och mixa med stavmixer
  • Mixa ner lite finriven ost
  • Späd med vispgrädde.
  • Har du 500 g jordärtskockor kan du räkna med 1,5 dl grädde och 50g riven ost
  • Smaka av med örtsalt
Sparris, rädisor och pressgurka smakar gott tillsammans med kalvkött och jordärtskocka.