Ibland kan det nästan bli hjärnsläpp när det ska tillagas fisk. Fisken som ska spela huvudrollen är inget problem. Däremot tillbehören till fisktallriken kan vålla lite huvudbry, ibland.

Till vit fisk av olika slag och med olika tillagningssätt tycker jag det är gott att vid den här tiden på året ta vara på den goda smaken av nypotatis. Här i krokarna har priset fallit för varje vecka och idag är den i nivå med vinterpotatis. Så vi har rätt och slätt gått över till nypotatis, givetvis inte när det vankas potatismos.

Gott till vit fisk, stekt - ugnsbakad - panerad

  • Nypotatis
Sallad
  • Sockerärtor som förvällts i saltat vatten
  • Tinade frusna ärtor
  • Urkärnad gurka
  • Paprika
  • Rucola
Salladsdressing lagom till sallad för två
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk saft från lime
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk flytande honung
Sås
  • Grekisk yoghurt
  • Någon matsked majonnäs
  • Bostongurka
  • Färsk eller torkad dill
  • Pressad citronsaft eller limesaft
Fisk, minst en gång i veckan med goda tillbehör är ett måste