En gryta av högrev.

Innehåll:

Högrev i skurna bitar, paprika, vitlök, gul lök, morot, bladselleri, färska champinjoner, jordärtskocka, grönsaksbuljongtärning, japansk soja, 2 msk tomatpuré, vispgrädde, 1 dl rödvin 1 pkt bönmix.

Enkel tillagning: Skär högreven i mindre bitar, bryn dessa runtom. Lägg åt sidan. Fräs grönsaker, lök och rotfrukter, lägg tillbaka köttet i grytan, pudra över lite mjöl, rör om, tillsätt lite vatten och buljongtärningen och tomatpurén så att det nästan täcker köttet och det gröna. Häll i 1dl rödvin rör om igen. Låt sjuda på spisen minst 1 timme, gärna längre. Självklart har du saltat och pepprat köttet.

När du tycker att det börjar bli dags att äta: Tillsätt vispgrädde efter samvetet, koka upp. Allra sist, innan serveringen, bland ner bönmixen som sköljts och runnit av.

Grytan i sig är ganska mustig men vill du serva ris till grytan så är inte det fel.

Det stämmer att bönor ingår i grytan. Ofta så används bönor i vegetariska rätter, det vurmas väldigt mycket för vegetariskt. Hur klimatsmart är det egentligen? Här kan du läsa lite om bönorna som saluförs på mathyllorna i butikerna:

https://www.expressen.se/nyheter/klimat/go-greens-bonor-saljs-som-narodlade-fraktas-400-mil/

Nu ska man inte bara inrikta sig på Lantmännen. Finns med all önskvärd tydlighet andra företag som är lika klimatsmarta som Lantmännen.

Jag tillhör inte skaran som förnekar klimathotet, ofta tycker jag dock att det är mycket snack och lite verkstad.