Förra söndagen publicerade jag en kycklingrätt med riktigt krämig sås. Det var väldigt gott! Samtidigt skrev jag att jag helst föredrar riktigt starka kycklingvingar eller kycklingben med samma stuk. Idag fick det bli starka smakrika kycklingben.

Så här gjorde jag idag:

Blandade ihop en sås med rejält av ”Ground Chilli & Garlic in Oil”, dessutom en stor skvätt Srirachasås samt lite ”vanlig chilisås”. Smaka av blandningen så att den har den hetta du kan tänka dig.

Pensla kycklingbenen med detta eller doppa dem i blandningen. Andra kryddor är överflödiga, tycker jag.

Tillaga kycklingbenen i ugnen tillsammans med klyftad potatis i samma form. Jag brukar göra det i 200 grader ca 30 minuter. Kycklingen blir inte torr.

 Att servera en kall sås med yoghurt som grund är inte fel. Gör det med kryddor som faller dig i smaken. Går bra att dippa potatisen i såsen.

Snabbt, enkelt, billigt och gott.

En valfri öl är en god dryck till denna rätt.