Min fru är väldigt duktig på att baka. Nu i morse var det nattjäst deg som till slut blev underbara frukostbullar.

Recept till 20 bullar:

1 pkt jäst

12 dl kallt vatten

3 tsk kummin

6 tsk salt

5 dl grahamsmjöl

2,2 l vetemjöl.

Tycker jag inte behöver orda mer om själva bakningen. Inte mer än att degen ska jäsa i kylen över natten. Och att frukostbullarna ska penslas med uppvispat ägg innan de åker in i ugnen. Tror hon hade ugnen på 200 grader och gräddade bullarna ca dryga 10 minuter.

Nu kommer dagens överraskning!! Till lunch gjorde jag en skagenröra till min frus goda frukostbullar. Och då gjorde jag så här:

Skalade räckor som jag sedan hackade räkorna i mindre bitar. Hackade dill. Gjorde samma med en liten bit rödlök. Blandade denna härlighet med en klick majonnäs och crème fraiche. Smakade av med lite salt och svartpeppar. Gott!

Vill du göra en förrätt med Skagenröra kan du gärna använda någon form av rom och lägga ovanpå röran.