Att tillaga en gryta med kycklingfiléer kräver oftast inte så mycket arbete.

Tips på kycklinggryta: Kycklingbröstfilé, hackad lök, finstrimlad vitlök, soltorkade tomater, chilisås, ett paket stora vita bönor eller andra bönor, grädde och kryddor. Du behöver inte använda bröstfilé, finns annan saftig och god filé på en kyckling.

Enkelt att tillaga: Halvera kycklingfiléerna genom att skära igenom kyckling från ena långsidan till den andra. Stek de delade filéerna, salta och peppra. Lägg åt sidan. Gör på det här sättet ibland även till grytor, strimlorna blir sedan tunnare och stekningen går på halva tiden.

Fräs löken i smör och olja, blanda ner några hackade soltorkade tomater. Häll på chilisås, sweet chilisås och en skvätt grädde, någon matsked kycklingfond eller en buljongtärning, strimla den stekta kycklingen, koka upp och tillsätt ett paket sköljda och avrunna stora vita bönor, låt puttra någon minut. Klart!

Skulle du vilja göra en gryta med sting kan du halvera en eller kanske två röda chilifrukter och puttra med en stund och sedan plocka upp dem när du känner att din ”stingsmak” är på plats. Såg en chiliodlare i ett TV-program som tyckte det var överkurs att tillsätta chilin på det sätt som vi vanligtvis gör, ja du vet hur. Så prova gärna det tipset. I med frukterna och upp med dem när smaken är perfekt.

På tallriken: Grytan är perfekt att servera tillsammans med äggnudlar, pasta eller ris. Jag valde äggnudlar idag. Stora vita bönor är mycket mat, använd därför en mindre mängd ris, pasta eller äggnudlar.

Låt det väl smaka!