Dagens middag, grillad karrékotlett från Mjällby med lite grillad svamp och grönsaker. Det fick också bli potatissallad till detta. En färdigköpt! Det händer kanske ett par gånger under sommaren att vi köper en sådan förpackning. Speciellt om vi åker ner till havet och grillar, där Helgeå mynnar ut i Östersjön. Idag körde vi en förpackning hemma. Inte alls fel.

Jag tycker att tunnskurna karrékotletter utan ben är något av det godaste som kan grillas, riktig korv delar också det omdömet. Dagens karré var torrkryddad med salt, svartpeppar och lite chiliflakes.

Grillade grönsaker är också gott. Lite paprika, stjälkselleri och morötter är inte fel tillsammans med champinjoner.

När grönsaker och svamp var färdiggrillade strödde jag över flingsalt. Falksalt har ett flingsalt som heter "KARL JOHAN PÅ BESÖK" Innehåller 2% Karl Johansvamp och naturlig arom av Karl Johansvamp. Allt enligt egen utsago från FALKSALT. Kan bara säga att det flingsaltet inte hade ett uns av smak av svampen. Stoppade in en flinga i munnen som var lite brunaktig, den smakade bara salt, inget annat. Det flingsaltet köpte jag två gånger på en och samma gång. Första och sista gången. Karl Johan på besök bestod förmodligen av att svampen mycket tillfälligt sprang förbi det vanliga flingsaltet och råkade tappa några korn från svamphatten.