Lammrostbiff antingen tillagad i stekpanna, i ugnen eller på grillen är fantastiskt gott. Biffen passar lika bra att ätas varm eller kall. Jättegott om den serveras med en örtolja.

I det här fallet är lammrostbiffen grillad. 

 Två rostbiffar som tillsammans väger strax under tre hekto.

Ska du servera tillsammans med örtolja går det fint att blanda den i förväg.

Att grilla lammrostbiffen är ingen märkvärdighet. Förutsättningen för att lyckas är bra glöd och en köttermometer.

  • Rumstempererat kött
  • Bara salt och peppar på köttet
  • Innertemperatur på färdiggrillad lammrostbiff? En smaksak jag föredrar lite under 60 grader, då är köttet fortfarande rosa
  • Köttet bör vila minst fem minuter innan det läggs på tallriken
Nu till örtolja lagom till två lammrostbiffar
  • 1 grovriven vitlöksklyfta
  • Knappt 1/2 dl torkad oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • Saften från 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • Lite salt och peppar
  • Blanda ihop och örtoljan är klar
Är tanken att äta lammrostbiffen direkt är det bara att skära den i skivor. Tänk på att skära mot köttfibrerna och inte med. Örtoljan hälls sedan över köttskivorna.

Ska köttet serveras senare föreslår jag att det skärs i skivor och att örtoljan hälls över innan det förvaras i kylen. Det blir som en marinad för lammrostbiffen.

Örtoljan kan serveras till olika sorters kött, inte bara till lamm