500g fläskschnitzel, delad i strimlor. OPANERADE . Med andra ord direkt från frysen, naturligtvis tinat efter konstens alla regler. Har du tillgång till några skivor bacon så använd det också.

En bit rotselleri

Några slantade färska morötter

En halv liten fänkål

Två stjälkar från en stjälkselleri, hackade i små fina bitar

En finhackad gul lök

En finhackad vitlöksklyfta

 Så här kan du göra:

Koka två portioner jasminris

Fräs baconet i en järngryta, tillsätt den hackade löken och fräs vidare tills löken börjar mjukna

Tillsätt det strimlade köttet

Efter en stund, lägg i alla grönsaker tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan

Fräs allt i ca 5 min

Nästa steg: 1 msk stark chilisås, 1 msk Kikkomansoya, 1 msk tomatpuré av bästa sort, 1 burk krossade tomater, även den av finaste sort. Rör ihop allt, tillsätt 1 dl vatten

Har du en skvätt rödvin kan du hälla i det eller ta denna skvätt själv. Fritt val

Låt allt koka ihop på låg värme tills grönsakerna börjat mjukna. Red med vetemjöl om du tycker det verkar för simmigt. Tänk på att riset ska ner i grytan

Rör ner det färdigkokta riset i din gryta

Klart!

Smaklig måltid.