Frittata, en italienska omelett passar alltid bra. Varför inte göra en till påskbordet? Det fina är att du egentligen kan ha precis vad du vill i din frittata. Många ägg är en förutsättning för att den ska bli god. När jag skriver många ägg tänker jag på påsken.

  • Börja med att inhandla en påse från Willys frysdisk som kallas "Broccoliris". Innehåller hackad broccoli, grönkål, zucchini, spenat och wakamealg. Kostar 20 kr. Det räcker med halva påsen som innehåller 500 g. Resten kan du använda som grönsaker till en middag
  • Värm ugnen till 175 grader
  • Dags att bryna grönsakerna, använd ett stekjärn med höga kanter som tål att var i ugnen
  • Bryn försiktigt "Broccoliris". Krydda med Rödpeppar mix och Rub"  http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kryddtips/ om du inte har denna krydda tycker jag du ska skaffa den. Fantastisk god
  • Knäck 8 ägg i en bunke

  • Vispa ihop med 2 dl mjölk och 2 dl riven ost
  • Häll ner i stekjärnet med grönsakerna
  • In med stekjärnet i ugnen. Kan ta drygt 20 min innan det är klart. Känn efter med en knivspets så att frittatan stannat.
Många föredrar att tillaga frittata direkt på en spisplatta i ett stekjärn. Lite överkurs för mig eftersom den ska vändas i stekjärnet, det kan vålla problem för en novis. Därför använder jag ugnen. Smakmässigt, inte det minsta sämre.

Servera gärna frittata på ditt påskbord!