Det finns olika sätt att tillaga en biff stroganoff. I recept som jag läst förekommer det många olika styckningsdetaljer från nöt. Vissa använder lövbiff andra nötbog, ryggbiff, oxfilé, rostbiff eller något annat. Någon häller i en skvätt torr sherry.

 Jag har funnit ett recept som passar mig, det bygger på flankstek.

Att biff stroganoff är en gammal rysk maträtt känner de flesta till, även om ICA i ett recept skriver att det är en variant av korv stroganoff. Jag tror att det är precis tvärtom!

Receptet där köttet utgörs av flankstek har jag hittat på en sida som heter Fredmans kök. En blogg där bloggarna själv kallar sig för "Amatören & Proffset". Det är en hyfsad titel, tycker jag. Amatören är Jennie Fredman Benson. Proffset ingen mindre än kocklegenden Crister Svantesson. "Amatören" Jennie Fredman Benson har mångårig erfarenhet från restaurangbranschen och hennes pappa, "Proffset", Crister Svantesson behöver ingen större presentation för den som gillar allt som rör mat och matlagning.

Tycker du ska tillaga biff stroganoff av flankstek - ett prisvärt kött som inte kommer att göra dig besviken.

Receptet hittar du här: https://www.fredmanskok.se/biff-stroganoff/