Min tanke när det gäller en fiskgryta är att det går mycket bra att tänka så här:

  • Fruset fiskblock fungerar till 100 %
  • När det gäller grönsaker till grytan fungerar det mesta. Fänkål tycker jag ger lite extra smak och det bör du inte missa
Till min fiskgryta använde jag följande grönsaker:
  • Fänkål skuren i ganska grova bitar. Skär fänkålen uppifrån och ner, när du kommer ner till "rotbiten" kan du dela fänkålen på längden och gör dig av med det jag kallar "rotbiten". Andra rekommenderade sätt att skära fänkål tycker jag verkar överkurs
  • Skivad purjolök
  • Hackad vitlök
  • Potatis delad i bitar
  • Morot i tjocka slantar
  • Frusna gröna ärtor
  • Fräs alla grönsaker i olja, vänta med de gröna ärtorna. Smaksätt med torkad timjan
  • Häll på vatten så att det gott och väl täcker grönsakerna
  • Tillsätt fiskbuljongtärningar. Kolla på paketet hur många tärningar som behövs till mängden vatten
  • Tomater är på sin plats. Jag tillsätter 1 burk Muttis körsbärstomater
  • Sjud tills grönsakerna börjar mjukna
  • Blanda ner 1 pkt färskost, smaksatt med te.x basilika
  • Koka upp
  • Blanda ner saffran som du mortlat i en skvätt vatten. Ta 1 pkt saffran och rör om
  • Till sist fiskblock delat i bitar och gröna ärtor. Sjud tills du tycker fisken är klar. Det tar ungefär 5 till max 10 minuter
Tycker du om fisk och grönsaker tror jag du gör fiskgrytan mer än en gång.